Kurum Adı : Doğukent Ortaokulu
WEB Adresi : http://dogukentortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Doğukent Mh. 98. Sk. No2 Merkez / ELAZIĞ

VİZYON
Okulumuz Eğitim – Öğretimde kaliteyi yaşam haline getirerek, sürekli öğrenen, araştıran, kendini yenileyen, Bilimsel ve Teknolojik gelişmelere ayak uyduran, Bilim ve Teknolojiyi yaşamın her alanında kullanabilen ve gelişen bir organizasyon olmak, Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak, çağdaş bir okul haline gelerek, diğer okullar içerisinde örnek ve önder okul olmaktır.

MİSYON
Doğukent İlköğretim Okulu olarak, öğrencilerimizi Milli Eğitimin Genel Amaçları doğrultusunda, İlköğretimin Özel Amaçlarında hedeflenen amaçları gerçekleştirmek için, Eğitim – Öğretim alanında kaliteyi arttırmak, etkinlik ve verimliliği sağlamak, öğrencilerimizi çağın gereklerine uygun, çağa ayak uyduran, bireyler olarak, araştıran, inceleyen, kendi kendisini sürekli yenileyebilen, iyi bir vatandaş olma arzusunu alışkanlık haline getirebilen ve Türk Toplumunun gelişimine katkı sağlayabilen, hayatın her alanında başarılı olmayı kendisine ilke edinen, yetenekli, çok yönlü, kendisi ile barışık sağlıklı bireyler yetiştirmektir.

BAŞARILAR

Öğretmen Sayısı : 94
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1301
Öğretim Şekli : İkili Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati :
Derslik Sayısı : 28 Atölye-İşlik Sayısı : 2
Fen Laboratuarı Sayısı : 2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane